Dikkat Arttırma, Konsantrasyon Sağlama Teknikleri
(Dikkat, odaklanma, görsel ayrımlaştırma, ayrıntılara dikkatini verme, yorumlama, yargılama, düşünme, sentez etme, sonuca varma, problem çözebilme, planlama, organizasyon, kısa süreli hafıza, devamlılık, el göz koordinasyonu, kavram becerileri, öğrenmeye merak vb. çalışmalar)
“Ayşe dikkatini çok iyi topluyor ve karnesi mükemmel”, “Mehmet derste yeteri kadar dikkatli değil bundan dolayı okuldaki başarısı tutarsız”, “Selin düşünme yeteneğini iyi kullanamıyor çünkü derste sürekli başka şeylerle ilgileniyor, ne konuşulduğuyla ilgili bilgisi yok ve sürekli basit hatalar yapıyor.
” Öğretmenlerin çocuk başarıları üzerine en çok kullandıkları cümleler genellikle bu şekildeki gibidir.
- Çocuğunuzun dikkati çabuk mu dağılıyor?
- Çalıştığı konuya odaklanamıyor mu?
- Kendini toparlamakta güçlük mü çekiyor?
- Heyecanını bastıramıyor mu?
- Hareketliliğini durduramıyor mu?
Eğitim uzmanlarına göre Dikkat ve dikkat toplama becerisinin okul yıllarının her döneminde büyük bir öneme sahip olduğunu ve bu nedenle okul yıllarının başında dikkat toplama yeteneğinin geliştirilmesine özel bir önemin verilmesi gerektiği vurgulanmaktadır.Böylece ilerleyen zamanlarda ortaya çıkabilecek eğitsel problemlerin de engellenmiş olacağını savunulmaktadır.
Rehberlik servisi olarak öğrencilerimizin ders başarısının ideal seviyede olmasını, özgüveninin yeterli olmasını ve kendini ifade edebilmesini amaçlıyor ve bu konuda yapılması gerekenler doğrultusunda onlarla faaliyetlerde bulunuyoruz.